Artister

Artister > 
product image
ÅTGAUM
De kaller seg for Åtgaum og det betyr begestring.
Nå har de sluppet sin første radiosingel Vinnerpia på Itunes og Spotify. Så langt har låten blitt godt mottatt av publikum og fått spilletid i bl.a NRK.
 
SE VIDEO MED ÅTGAUMS "Vinnerpia" her:
https://www.youtube.com/watch?v=W9mYtvWuSeA
 
I over to år har trhadselværinger og en sortlending holdt varmen med samspill og fleirstemt sang. Det har endt opp i et program på vel en time med fokus på Cornelis Vreeswijk og hans viselandskap. Underveis har også tekster av andre diktere blitt plassert i landskapet. Dette er de «tilliggende herligheter», altså en rein subjektiv oppfatning av hva som passer inn i Vreeswijks verden.

Åtgaum har framført konserten flere steder i nordland fylke og det med stor suksess og fornøyd publikum.

Programmet tar utgangspunkt i Vreeswijks mest kjente viser, dikt med skrått blikk på kjærligheten og samfunnet, der vi bl.a. finner Fredrik Åkare, Cecilia Lind og Veronica. Men noen mindre kjente viser er også tatt med, som en del av fortellingen om denne bemerkelsesverdige nederlandske svensken. I de tilliggende herligheter er dikt av både Bjørnstjerne Bjørnson og Åsmund Olavson Vinje slik Tromsøduoen Tobben & Ero formet dem, og her er tekster av Rudolf Nilsen, Jens Bjørnebo og Ole Paus.

De fire som står bak programmet har for anledningen tatt det optimstiske gruppenavnet Åtgaum. Gruppa har satt sammen instrumenter som Cornelis Vreeswijk ofte brukte i sine framføringer. Dette er besetningen:

Geir Remen – vokal, gitarer.
Jens Sundbø – vokal, gitarer, piano.

Royer Martin Larsen – elektrisk bass, kontrabass.
Tor Håkon Gabriel Håvardsen - perkusjon.

<< Tilbake


  • x